Puerto Calero, egy igazi gyöngyszem

2019 tavaszán kezdődött…mintha egy külön kis világba érkeztünk volna. A nyugalmat árasztó csendet, egyedül a hajók árbócainak dallamai törték meg. Első pillanatban tudtuk, ez a mi helyünk. Puerto Calero egy pici település, egy szállodával és néhány Airbnb szállással. A központ itt a kikötő.

A hajók melletti sétányon különböző vendéglátóhelyiségek ajánlják székeiket egy harmonikus ízekkel teli megpihenésre. Sajnos, a kedvencünk egy angol kávézó, ahol életem egyik legfinomabb smoothie gyümölcsitalát ittam, nem élte túl a világjárvány viszontagságait. A hátsó sétálóutcán márkás üzletek színes választéka mosolygós arccal szolgálja ki a megtömött pénztárcával rendelkező vásárlókat. A kikötő végében hajós utakat kínáló pavilonok várják az ide látogatókat és óceánra vágyókat.

Szombatonként a kikötő tere egy csöppnyi piaccá alakul át. A hét ezen napján, a csendes légkört felváltja az emberektől eleven hangulat, az érdeklődök fürkésző léptei a helyi lakosok által kínált kézműves portékák standjai között.

A hely egyszerűen önmagáért beszél. Érdemes meglátogatni Lanzarote gyöngyszemét, Puerto Calero-t, legyen szó ebédről, vacsoráról vagy egy kellemes habos cappucino-ról.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük